Gestolen auto crasht op Waterstraat in Velp

Gestolen auto crasht op Waterstraat in Velp Foto: Sebastiaan Kleijn / Persbureau Heitink
Gestolen auto crasht op Waterstraat in Velp Foto: Sebastiaan Kleijn / Persbureau Heitink

VELP – Op de Waterstraat in Velp is zondagavond rond 22:10 uur een gestolen auto gecrasht . De politie zat achter het voertuig aan, dat kort daarvoor in de Arnhemse wijk Presikhaaf was ontvreemd.

Op het kruispunt tussen de IJsselstraat en de Broekstraat ramde de voortvluchtige bestuurder met hoge snelheid een lantaarnpaal. Door de hevige klap werden de airbags geactiveerd, waardoor de auto tot stilstand kwam. De bestuurder, die onder invloed bleek te zijn, sprong vervolgens uit het voertuig en probeerde zich te verstoppen in de bosjes aan de Pastoor Schaarsstraat.

Dankzij snel en grootschalig optreden van de politie werd de man binnen enkele seconden aangetroffen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Voorafgaand aan de diefstal had de man in Presikhaaf aan een groep jongeren met een Fatbike gevraagd om hem naar Velp te brengen. Toen zij weigerden, gooide hij een bierfles naar hun hoofd.

Het incident trok veel bekijks uit de wijk. Vele omwonenden waren wakker geschrokken door de enorme knal die in de wijde omgeving te horen was.

Gestolen auto crasht op Waterstraat in Velp – Foto: Sebastiaan Kleijn / Persbureau Heitink