Man bevrijdt dier in nood, met hulp van wat parfum

Oekraïense man redt babygans in het park. Foto: Martin Slijper
Oekraïense man redt babygans in het park. Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Twee mannen hebben vrijdag eerste hulp verleend aan een nijlgans in Velp. De twee zaten op een bankje bij de vijver van Park Daalhuizen, toen ze zagen dat het dier in problemen was geraakt.

Een jonge nijlgans zat vast aan een vishaak met een lang visdraad. Eén van de twee zag wat er aan de hand was en ondernam direct actie.

Pa en ma vallen aan

Omdat het visdraad vrij lang was, kon de man het dier naar zich toetrekken. Dat zorgde er echter voor dat de ouders in paniek raakten. De nijlganzen, een invasieve exoot die bekend staat om zijn pittige karakter, vielen de twee mannen aan en vlogen rakelings langs hun rug op. Na een minuut zagen ze in dat dat geen effect had en besloten de dieren de reddingsactie van een afstandje te bekijken. Het maakte het haakje uit de poten halen makkelijker.

De redders in nood stopten daar niet. Eén van hen had eau de cologne bij zich en deed dit over het pootje heen, schrijft mediapartner Studio Rheden. Niet alleen een goed middel om bacteriën en virussen te doden, maar de jonge nijlgans heeft nu ook nog een geurtje op.