Oekraïense held bevrijdt gansje van vishaak in Velps park

Oekraïense man red babygans in het park Foto: Martin Slijper
Oekraïense man red babygans in het park Foto: Martin Slijper

VELP – In de vijver van Park Daalhuizen in Velp gebeurde deze week iets opmerkelijks. Een man uit Oekraïne kwam daar onder de ogen van een redacteur van Studio Rheden in actie voor een bruin babygansje. Die zat vast aan een vishaak met een lang vistouw.

De man, woonachting in de ‘De Bosrank’, een opvanglocatie voor vluchtelingen in Rozendaal, kwam meteen in actie. Door het vistouw kon hij de nijlgans naar zich toetrekken. De redacteur van Studio Rheden schoot de man meteen te hulp en hield de nijlgans in bedwang.

Heldhaftige ingrijpen

Tijdens de reddingspoging werden de ouders van de nijlgans zichtbaar angstig en boos, wat de situatie nog spannender maakte. Ondanks de hectiek wist de Oekraïense man, met de hulp van de redacteur, het jong binnen enkele minuten te bevrijden van de vishaak die in zijn poot zat.

Daarna werd de nijlgans weer losgelaten door onze redacteur om naar zijn ouders te gaan. De moedige en snelle actie van de Oekraïense man voorkwam mogelijk ernstige verwondingen bij het jonge dier. De man verdient een ‘Rhedense Kanjer’.

Oekraïense man red babygans in het park – Foto: Martin Slijper