Ouders starten crowdfunding voor rolstoelbus 5-jarige Noa

Een nieuwe rolstoelbus voor 5-jarige Noa Foto: Facebook
Een nieuwe rolstoelbus voor 5-jarige Noa Foto: Facebook

VELP – Koen en Sabine, de ouders van de 5-jarige Noa Reckers uit Velp, zijn in maart een crowdfunding gestart voor Noa. Ze heeft de progressieve spierziekte SMA type 2.

Noa is rolstoel gebonden en is samen met haar ouders een inzamelactie gestart. Ze heeft namelijk een nieuwe rolstoel nodig.

Volgend schooljaar gaat ze naar groep 3 en moeder brengt en haalt haar dagelijks van school. Helaas wordt de auto wel een beetje ongemakkelijk met al het tillen, dus hopen ze dat ze snel een rolstoelbus kunnen kopen door de GoFoundMe actie.

Vanwege haar progressieve spierziekte SMA type 2 zit Noa al vanaf haar 2e levensjaar in een rolstoel, heeft ze thuis veel aangepaste meubels, draagt ze spalken en een korset om vergroeiingen zoals scoliose tegen te gaan. Helaas is het vooruitzicht dat ze nooit zal kunnen lopen waardoor ze levenslang rolstoel gebonden zal zijn.

Koen en Sabine: “Ze gaat inmiddels vijf dagen in de week naar school en krijgt meerdere keren per week ergotherapie, fysiotherapie en hydrotherapie. Daarnaast heeft Noa ook regelmatig ziekenhuisdagen bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis vanwege onderzoeken, controles en medische behandelingen.

Omdat Noa naast SMA een lage botdichtheid heeft, een lage bloedstollingsfactor en met een taxi-/busrit wagenziek wordt, hebben wij er voor gekozen om Noa zelf naar school (en andere zorg-/therapie afspraken) te rijden. Op die manier is Noa minder lang onderweg, minder kwetsbaar en begint zij haar dag een stuk vrolijker! hierdoor is een schooldag én zijn haar belangrijke therapieën enigszins goed vol te houden.

Een nieuwe rolstoelbus voor 5-jarige Noa – Foto: Facebook

De inzamelactie voor een rolstoelbus voor Noa loopt goed. Inmiddels staat de teller op bijna één derde van het doelbedrag. De teller staat nu op 12.319 euro. Het doel is 35000 euro.

Actie

Om extra aandacht aan de inzamelactie voor Noa te geven gaat vader Koen in het weekend van 31 augustus samen met Thijs van de Nieuwenhof 15.000 meter omhoog fietsen. Ofwel: 207 beklimmingen van de Keutenberg in Limburg. Dit is te volgen op de Facebook pagina ‘Klimmen Voor Noa’.

Zie ook: doneer via GoFoundMe