Vader van meisje uit Dieren na verkeersongeval opgepakt

Ambulance Foto: Martin Slijper
Ambulance Foto: Martin Slijper

DIEREN – Een 16-jarig meisje uit Dieren is deze week betrokken geraakt bij een verkeersongeval in Apeldoorn. Ze reed op haar scooter met haar 42-jarige moeder achterop toen ze in botsing kwam met een personenauto. Dat liep voor haar vader niet goed af.

Het ongeval gebeurde toen de scooter vol tegen de zijkant van de auto reed. De 44-jarige vader van het meisje, die snel op de hoogte werd gebracht, haastte zich naar de plek van het ongeval. De politie wist de vader daar te kalmeren.

Vervolgens reed hij op zijn scooter achter de ambulance aan die zijn dochter naar het Gelre ziekenhuis bracht. Omdat de man onder invloed leek, besloten agenten hem te volgen, aldus mediapartner Omroep Gelderland. De politie trof de man aan op de eerste hulp, waar zijn dochter net was binnengebracht.

Na een blaastest bleek hij onder invloed te zijn en werd hij meegenomen naar het bureau. Volgens de politie begon de man agenten ook nog te beledigen, waarna hij werd aangehouden voor ‘het beledigen van een ambtenaar in functie’.