Politie Rheden waarschuwt ouderen voor oplichters

Politie Rheden waarschuwt ouderen voor oplichters Foto: Pixabay
Politie Rheden waarschuwt ouderen voor oplichters Foto: Pixabay

RHEDEN – De politie waarschuwt ouderen voor oplichters die ook tijdens de vakantieperiode actief blijven. Vorige week donderdagavond rond 21.40 uur is in de omgeving van De Straatweiden in Velp opnieuw een oudere dame slachtoffer geworden van fraude. Ze is enkele tienduizenden euro’s kwijtgeraakt.

De dader deed zich voor als een medewerker van de bank en vertelde het slachtoffer dat haar bankrekening geblokkeerd was en dat ze in een onveilige omgeving zou wonen. De politie roept op tot extra waakzaamheid en benadrukt dat banken nooit op deze manier contact opnemen met klanten.

Voorkom na een babbeltruc dat uw rekening wordt leeggehaald

Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening gehaald kunnen worden, is het verstandig om geld dat niet direct nodig is, van uw lopende rekening over te boeken naar een spaarrekening. Als u daarnaast via uw bank zorgt dat u niet onnodig (veel) ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening, voorkomt u ook dat anderen grote bedragen van uw rekening kunnen halen.

Tevens is het belangrijk om een dagopnamelimiet in te stellen. Automatisch staat deze op ongeveer 1000 euro. Stel deze limiet bij naar bijvoorbeeld 200 euro. Bij eventueel diefstal van uw pinpas en pincode (bij een babbeltruc) is de schade minder groot. Vraag uw bank naar de mogelijkheden.