Evangelische Gemeente Dieren viert 40 jarig bestaan

Evangelische Gemeente Dieren Foto: EGD
Evangelische Gemeente Dieren Foto: EGD

DIEREN – De Evangelische Gemeente Dieren (EGD) vierde afgelopen zondag haar 40-jarig jubileum. In 1984 werd in Wijkcentrum De Drieschaar in Dieren Noord-Oost de eerste zondagsdienst gehouden. De jonge gemeente bestond uit christenen met diverse kerkelijke achtergronden. Dit was afgelopen zondag precies 40 jaar geleden..

Destijds werd bewust geen speciale naam gekozen; de oprichters wilden zich richten op het evangelie en een gemeente vormen. Vandaar de naam.

Zondag 1 september om 10 uur werd een jubileumdienst gehouden waarin Hans Witmer sprak over Geloof, Liefde en Hoop, gebaseerd op 1 Korinthe 2:1 en 2. Deze Bijbelverzen waren al 40 jaar verbonden aan de EGD. De dienst was ook te volgen (zoals elke zondagochtend) via het YouTube-kanaal (egdieren).

Op zaterdag 14 september om 16 uur is er een familieconcert door Marcel & Lydia Zimmer. Gratis kaarten hiervoor zijn te reserveren via de website (egdieren.nl).

Na afloop van het concert trakteert de jarige kerk tijdens de ‘Meet & Eat’ op onder andere frietjes. Iedereen is zonder reservering welkom tussen 17:30 en 19:30 uur achter het kerkgebouw aan de Meester Aalbersestraat 26 in Dieren.

Kijk voor meer informatie op www.egdieren.nl/40jaar

Evangelische Gemeente Dieren – Foto: EDG