Nieuwe stichting wil mening bewoners over Apeldoorns kanaal peilen

Apeldoorns Kanaal Foto: Google Maps
Apeldoorns Kanaal Foto: Google Maps

DIEREN – De Stichting Apeldoorns Erfgoedkanaal, een nieuwe non-profitorganisatie, wil de inwoners van de zes gemeenten lang het kanaal vragen hoe zij de toekomst van het Apeldoorns Kanaal zien.

De stichting heeft als doelen onder andere: het beter onder de aandacht brengen van de historische waarde van het kanaal, het vergroten van de recreatiemogelijkheden in en rond het kanaal en de veiligheid van de weg langs het kanaal.

Om de mening en wensen van de bewoners in kaart te brengen, heeft de stichting een enquête op haar website geplaatst voor inwoners uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Hattem, Heerde, Epe en Rheden.

Het invullen van de vragenlijst kost minder dan 2 minuten. De uitkomsten zullen gebruikt worden om het beleid van de stichting verder te ontwikkelen.

200 jaar

Volgend jaar is het 200 jaar geleden dat de aanleg van het kanaal begon, een gebeurtenis waar de stichting speciale aandacht aan wil besteden. Goede ideeën van bewoners zijn volgens de stichting belangrijk voor het realiseren van interessante projecten.