Bijzondere expositie ter ere van 25 Jaar de Tuin van Sjef

Tuin van Sjef Foto: Foto: website Tuin van Sjef
Tuin van Sjef Foto: Foto: website Tuin van Sjef

VELP – Op dierendag, 4 oktober 2024, viert Stichting De Tuin van Sjef haar 25-jarig jubileum. De stichting werd opgericht om de schepper van de tuin, Sjef van der Molen, te ontlasten van administratieve en organisatorische taken, zodat hij zich volledig kon richten op de zorg voor de tuin.

Na zijn overlijden in 2014 is de stichting eigenaar geworden van zowel de tuin als het bijbehorende woonhuis.

Ter ere van dit jubileum wordt op zondag 8 september 2024 om 14:00 uur een speciale tentoonstelling geopend, met kunstwerken van Sjef van der Molen. Deze jubileumtentoonstelling, die wordt geopend door burgemeester Carol van Eert en wethouder cultuur & natuur Paul Hofman van de gemeente Rheden, toont onder andere tekeningen uit privécollecties die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

De tentoonstelling is elke zondag te bezichtigen tot en met 3 november. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden.

De Tuin van Sjef is van april tot oktober te bezichtigen. Bezoekers die de tentoonstelling willen zien moeten zich wel verplicht aanmelden. De tentoonstelling is ook in de wintermaanden te bezichtigen. De Tuin van Sjef van bijna duizend vierkante meter ligt midden in Velp, aan de Rozendaalse Beek, aan de Boulevard 33b in Velp vlakbij de Achtsprong.