Cadeaukaart voor mantelzorgers in Rheden en Rozendaal

Mantelzorger Foto: Pixabay
Mantelzorger Foto: Pixabay

RHEDEN / ROZENDAAL – Mantelzorgers in de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen binnenkort een cadeaukaart ontvangen als waardering voor hun inzet.

Volgens MVT Rheden zijn in deze gemeenten naar schatting zo’n 14.000 mensen actief als mantelzorger. Veel mantelzorgers realiseren zich niet dat ze deze rol vervullen, bijvoorbeeld wanneer ze zorgen voor een gehandicapt kind of een familielid met een verslaving of chronische ziekte. Mantelzorg is vaak iets wat je overkomt, in plaats van een bewuste keuze.

Verschillende vormen van zorg

Mantelzorg kan uiteenlopende vormen hebben, van intensieve verzorging en verpleging tot het wekelijks doen van boodschappen voor een buurman of het bieden van emotionele steun. Mantelzorgers staan vaak continu klaar en hebben moeite om hun grenzen te bewaken, omdat ze zorgen voor iemand met wie ze een emotionele band hebben.

Aanvragen van de cadeaukaart

Om deze mensen in het zonnetje te zetten, kunnen zij een Lokaal Rheden Cadeaukaart aanvragen als blijk van waardering. De actie wordt georganiseerd door MVT Rheden, de stichting voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp, en de kaart kan worden besteed bij diverse winkels en ondernemers in de gemeente Rheden. In de week van 14 oktober wordt de cadeaukaart bezorgd.