College bereidt zich nu al voor op asielopvang in Velp en Dieren

College Rheden Foto: Rheden
College Rheden Foto: Rheden

RHEDEN – Het college van de gemeente Rheden staat optimistisch tegenover de plannen voor de komst van een asielopvang in Velp en Dieren. In juni 2024 diende het college op eigen initiatief een voorstel in bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid om 250 opvangplekken te realiseren. Ongeveer twee weken geleden maakte de gemeente dit voorstel bekend aan haar inwoners.

College verwacht snel besluit over grondaankoop

Het college verwacht nu al dat de plannen gewoon doorgaan. Echter, de gemeenteraad moet op 24 september eerst nog een besluit nemen over de plannen van het college en de aankoop van de gronden die nodig zijn voor de nieuwe buurten. Maar eerst moeten nog veel onduidelijkheden helder worden. Het college werd daarom nu al overspoelt met vragen van de raadsleden.

Herverdeling portefeuilles

Om deze reden gaat het college met 1 oktober grote wijzigingen doorvoeren in de portefeuilleverdeling.

Wethouder Gea Hofstede wordt daarom flink ontlast van bepaalde taken, omdat volkshuisvesting door de asielopvang veel meer tijd en energie zal vergen.

Wethouder Ronald ter Hoeven wordt nu ook verantwoordelijk voor volksgezondheid en duurzame mobiliteit. Wethouder Paul Hofman krijgt ook de Wmo onder zijn hoede, en wethouder Dorus Klomberg wordt ook verantwoordelijk voor begraafplaatsen en straatnaamgeving.

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Portefeuilleverdeling van het college
Zie ook: Rheden plant bouw van twee nieuwe buurten in Dieren en Velp
Zie ook: Volkspartij Politiek Rheden kritisch op mogelijke miljoenendeal over asielopvang