Boa’s hebben 160 boetes uitgedeeld op de Posbank

Wegversmallingen bij gedeeltelijke afsluiting Posbank Foto: Martin Slijper
Wegversmallingen bij gedeeltelijke afsluiting Posbank Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Boa’s, die we bijna nooit zien in de gemeente Rheden, waren de afgelopen twee maanden erg druk op de Posbank. Zij hebben daar 160 verkeersboetes uitgedeeld aan automobilisten en motorrijders die de afsluiting van het gebied negeerden.

De boete voor het negeren van de verkeersborden bedraagt 120 euro, plus 9 euro administratiekosten voor het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Afsluiting voor gemotoriseerd verkeer

De Posbank, onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom, was van 1 juli tot en met 31 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ondanks deze maatregel probeerden veel verkeersdeelnemers het gebied toch in te rijden, wat leidde tot de boetes. De afsluiting blijft ook na augustus van kracht tijdens weekenden en feestdagen.

Verkeersregelaars nog actief in september

Naast de boa’s zijn er ook nog verkeersregelaars actief. In de maand september is het namelijk nog steeds druk met toeristen op de Posbank, zo vertelt een voorlichter van de gemeente. “Ze spreken, in het weekend, nog steeds mensen aan en leggen uit waarom de Posbank is afgesloten en verwijzen naar waar men kan parkeren. De verkeersregelaars staan er t/m zondag 29 september.

Wanneer is de Posbank afgesloten?

De doorgaande wegen door het Nationaal Park Veluwezoom zijn volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 1 juli tot 31 augustus. Na deze periode geldt de afsluiting tijdens alle weekenden en feestdagen.

De afsluitingen gelden voor de volgende wegen: Bovenallee, Beekhuizenseweg, Signaal Imbosch (weg richting de Brandtoren) en Diepesteeg (na parkeerplaats De Lappendeken). Deze afsluitingen worden tijdelijk uitgevoerd met verkeersborden en wegversmallingen door barriers en markeringen op de weg. Nog vragen, kijk dan hier.

Zie ook: Handhaving deelt zeven boetes uit bij gedeeltelijke afsluiting Posbank