Nieuwe buurten in Dieren en Velp bieden kansen voor inwoners

Houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren Foto: Google Maps
Houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren Foto: Google Maps

DIEREN / VELP – De gemeenteraad van Rheden heeft op 24 september met grote meerderheid ingestemd met de aankoop van twee stukken grond. In Dieren en Velp moeten nieuwe buurten verrijzen.

Het plan van het college omvat meer dan 200 betaalbare huur- en koopwoningen. Deze zijn bedoeld voor gezinnen, starters, ouderen en vluchtelingen. Zowel inwoners van de gemeente Rheden als uit de regio kunnen hier een woning vinden.

De locaties voor de buurten zijn het terrein van houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren en het ‘Gat van Gerritsen’ aan de Arnhemsestraatweg in Velp. De oplevering van de woningen staat gepland voor 2026.

Divers en inclusief

In de buurten staan diversiteit en inclusie centraal. Er komen 60 tot 80 woningen voor in totaal 250 vluchtelingen, verspreid over beide locaties.

Toekomst van de gemeente

De plannen voor de nieuwe buurten bieden ons een unieke kans om bij te dragen aan mooie nieuwe gemeenschappen,” zegt wethouder Gea Hofstede. “Door deze nieuwe buurten te ontwikkelen, creëren we niet alleen betaalbare woningen voor onze inwoners, maar zorgen we voor een plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Dit project is een investering in de toekomst van onze gemeente en een stap vooruit in het bouwen van een sterke, verbonden gemeenschap waar iedereen welkom is.

Participatie

Met de zeer snelle goedkeuring van de raad kan het college beginnen aan de uitwerking van de plannen. Omwonenden en andere betrokkenen worden hierbij betrokken. De nieuwe buurten moeten goed aansluiten op de bestaande wijken, zoals Daalhuizen en Stenfert, en bijdragen aan een sociale gemeenschap.

Inspraak

De precieze invulling van de woningen wordt later bepaald in de planologische procedure en massastudie. Inwoners krijgen dan de kans om mee te denken. Een uitnodiging hiervoor volgt.

Het ‘Gat van Gerritsen’ aan de Arnhemsestraatweg in Velp – Foto: Martin Slijper

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Nieuwe buurten in Dieren en Velp bieden kansen voor inwoners
Zie ook: Rheden beslist over miljoeneninvestering in gronden voor woningbouw en asielopvang
Zie ook: Theo Kooijmans: gemeente Rheden maakt meer dan 6 miljoen euro winst
Zie ook: College bereidt zich nu al voor op asielopvang in Velp en Dieren
Zie ook: Volkspartij Politiek Rheden kritisch op mogelijke miljoenendeal over asielopvang