Fractievoorzitter Thomas Eskes stopt na een politieke carrière van 10 jaar

Thomas Eskes Foto: GPR Burgerbelangen
Thomas Eskes Foto: GPR Burgerbelangen

RHEDEN – Thomas Eskes is gestopt als raadslid van de gemeente Rheden. Hij besloot vorig jaar al om zijn taken neer te leggen, en dinsdagavond nam hij definitief afscheid. Eskes, vader van twee jonge kinderen, wil nu meer tijd aan zijn gezin en zijn vrienden besteden.

Eskes, afkomstig uit Dieren, is al actief in de politiek sinds zijn zeventiende. Hij sloot zich aan bij GPR Burgerbelangen, een lokale partij in de gemeente Rheden. Zijn politieke interesse werd op jonge leeftijd gewekt toen hij op 14-jarige leeftijd met zijn opa een gemeenteraadsvergadering bijwoonde. Drie jaar later begon hij als raadsvolger in de periode 2014-2018. In die rol ondersteunde hij de raadsleden van zijn partij.

In maart 2018 werd Eskes zelf gemeenteraadslid. In juli 2021 volgde hij Magda Rook op als fractievoorzitter van GPR Burgerbelangen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 werd hij op 26-jarige leeftijd de jongste lijsttrekker in Rheden.

Naast zijn politieke werk is Eskes financieel expert bij de gemeente Apeldoorn. Zijn opvolger als raadslid bij GPR Burgerbelangen is Maikel Kooistra, die de resterende raadsperiode zal vervullen.