De Rhedenaar voor kunstenaar Gerrit van Middelkoop

De Rhedenaar voor kunstenaar Gerrit van Middelkoop Foto: Omroep Gelderland
De Rhedenaar voor kunstenaar Gerrit van Middelkoop Foto: Omroep Gelderland

VELP – Gerrit van Middelkoop heeft van de gemeente Rheden de Rhedenaar gekregen. Dit beeldje is een award in de vorm van een sculptuur. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich langdurig gemeente breed hebben ingezet voor Rheden en veel hebben betekend voor de lokale gemeenschap volgens de gemeente.

Van Middelkoop kreeg de Rhedenaar maandag uitgereikt door burgemeester Carol van Eert en wethouder Paul Hofman in de Dingenfabriek aan de Bergweg in Velp.

Gerrit van Middelkoop

Gerrit is opgeleid tot tekendocent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij combineerde jarenlang zijn werk als docent met zijn rol als kunstenaar. Sinds 2004 is hij autonoom kunstenaar en betrokken bij diverse kunstinitiatieven, zoals de Rhedense Beeldende Kunstenaarsgroep.

Hij organiseerde kunst- en theaterprojecten zoals het IJsselfestival en ‘Dolle Dinsdag’ en hij richtte De Dingenfabriek op, een platform voor toegepaste kunsten. Ook startte hij ‘De Dingenpartij’. En Gerrit is ook betrokken bij exposities, interieurontwerpen en publieke kunst. Recente projecten zijn theaterproducties over Mata Hari en Giacometti en erfgoedinitiatieven.

Zie ook: Rheden voltooit dorpspark met kunstwerk in De Laak met waterstanden