Michelin bekroont restaurant De Watermolen in Velp met Bib Gourmand

Michelin bekroont restaurant De Watermolen in Velp met Bib Gourmand Foto: De Watermolen
Michelin bekroont restaurant De Watermolen in Velp met Bib Gourmand Foto: De Watermolen

VELP – Restaurant de Watermolen uit Velp heeft wederom een prijs ontvangen. Voor het zevende jaar op rij heeft Michelin het restaurant gewaardeerd met een Bib-Gourmand.

De prijs bestaat sinds 1997 en is toegekend door de Michelingids. Het onderscheidt de goede restaurants die een bijzonder goede keuken bieden tegen een betaalbare prijs. Nederland heeft momenteel 83 Bib Gourmand restaurants

De Watermolen aan de Hendrikus Avelinghstraat 154 in Velp is al meer dan 60 jaar in handen van de familie Kluit en behaalde in het verleden al diverse eervolle vermeldingen.

Bib Gourmand

De Bib Gourmand is de onderscheiding van Michelin die in de selectie van de inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt. In deze etablissementen kunnen fijnproevers genieten van zeer lekker eten voor gematigde prijzen. Volgens de nieuwste richtlijnen komt een restaurant in aanmerking voor een Bib Gourmand als het bedrag van de totale rekening niet boven de €65/€70 per persoon uitkomt, maar eigenlijk dat heeft de klant helemaal zelf in de hand.