Online enquête voor inwoners en bezoekers over afsluitingen Posbank in zomer

Wegversmallingen bij gedeeltelijke afsluiting Posbank Foto: Martin Slijper
Wegversmallingen bij gedeeltelijke afsluiting Posbank Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Tijdens de zomermaanden juli en augustus waren de wegen naar Nationaal Park Veluwezoom, waaronder de populaire Posbank, grotendeels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten willen nu weten wat u denkt.

De afsluiting van de Posbank was onderdeel van maatregelen om de natuur beter te beschermen en de drukte te beperken. Sinds 1 september 2024 zijn de wegen alleen nog in weekenden en op feestdagen afgesloten. Doordeweeks blijft het gebied nog wel toegankelijk voor auto’s en motoren.

Online enquête

Om inzicht te krijgen in de effecten van deze afsluitingen, starten de gemeenten Rheden en Rozendaal, samen met Natuurmonumenten, een online enquête. Tot en met vrijdag 25 oktober kunnen zowel inwoners van de gemeenten Rheden, Rozendaal als bezoekers van het park hun ervaringen delen via de website meedenkeninrheden.nl.

De enquête is bedoeld om te achterhalen hoe de tijdelijke afsluitingen het bezoek aan het park hebben beïnvloed. Daarbij gaat het niet alleen om bezoekers van buiten de regio, maar ook om de inwoners van Rheden zelf. Heeft de maatregel invloed gehad op hun dagelijks leven? Zijn zij wellicht minder vaak naar het gebied gegaan? Of heeft de afsluiting juist positieve gevolgen gehad voor hun woonomgeving?

De uitkomsten van de enquête zullen worden gebruikt om toekomstige beslissingen te nemen over mogelijke verkeersmaatregelen in en rond Nationaal Park Veluwezoom. De enquête is anoniem en eenvoudig in te vullen, en kost slechts enkele minuten van uw tijd. De resultaten zullen later ook via dezelfde website worden gedeeld.

Met deze aanpak hopen de betrokken partijen een betere balans te vinden tussen het behoud van de natuur en het bieden van recreatiemogelijkheden voor bezoekers van het park.

Vul hier de enquete in.

Posbank afgesloten – Foto: Rheden