Moordenaar Posbankmoord overleden

Alex Wiegmink Foto: Alex Wiegmink
Alex Wiegmink Foto: Alex Wiegmink

RHEDEN – Frank S., een van de twee moordenaars van huisschilder Alex Wiegmink, is overleden. Dat bevestigen de advocaat van S. en de nabestaanden van Wiegmink. De zaak, die bekend staat als de Posbankmoord, hield de gemoederen lang bezig.

Alex ging in 2003 na het werken nog een rondje rennen over de Posbank, maar kwam nooit meer thuis. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden in een uitgebrande auto in het Noord-Brabantse Erp. Hij bleek te zijn ontvoerd en vermoord door Souris R. en Frank S.. Zij kregen na hoger beroep achttien jaar cel.

Peter R. de Vries

Het duurde lang tot de daders werden geïdentificeerd. De veroordeling vond pas plaats in 2017, 14 jaar na de moord. De politie had namelijk niet genoeg aanknopingspunten. Mede door misdaadverslaggever Peter R. de Vries kreeg de cold case veel aandacht en kon de zaak alsnog opgelost worden.

De inmiddels overleden moordenaar kreeg last van zijn geweten en meldde zich toen bij de politie. Vlak erna kon de medeverdachte ook ingerekend worden.

'Hij kan geen reizen maken'

Het is toch schokkend nieuws“, reageert Peter Wiegmink, de broer van Alex. Het doet hem weer terugdenken aan zijn spreekrecht. Daar maakte hij gebruik van. “Ik heb toen duidelijk geformuleerd dat ik prachtige reizen kan maken over de wereld, maar mijn broer niet meer.