Auto’s beschadigd met stoeptegel, buurtbewoners overmeesteren dader

Auto's beschadigd met stoeptegel
Auto's beschadigd met stoeptegel

VELP – In Velp-Zuid heeft een man uit Arnhem zondagavond een flinke ravage aangericht door meerdere auto’s te vernielen met een stoeptegel.

Rond 21:30 uur beschadigde de Arnhemmer een auto op de Heeckerenstraat met een stoeptegel. Toen buurtbewoners het lawaai hoorden, kwamen ze massaal naar buiten. De verdachte sloeg daarop op de vlucht en richtte onderweg op de Willem van Gulikstraat schade aan meerdere auto’s aan. Minimaal vier auto’s zijn flink beschadigd.

De achtervolging eindigde op de Graaf Hendrikstraat, waar de man tuinmeubels naar zijn achtervolgers gooide. Uiteindelijk wisten buurtbewoners hem te overmeesteren, waarna de politie hem ter plekke heeft aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Auto’s beschadigd met stoeptegel, buurtbewoners overmeesteren man – Foto: Sebastiaan Kleijn / Persbureau Heitink

Het zou gaan om een man die mogelijk onder invloed was van drank en drugs. De man had tot twee jaar geleden een relatie met een bewoner uit de buurt. Volgens omwonenden zou hij zijn liefdesverdriet niet kunnen verdragen, wat mogelijk de reden is voor zijn gedrag. Er zijn meldingen dat hij al eerder vernielingen in de buurt heeft gepleegd.