Serie over 80 jaar Market Garden te zien bij Studio Rheden

Erfenis van het verleden: Arnhem in oorlogstijd Foto: RTV Connect
Erfenis van het verleden: Arnhem in oorlogstijd Foto: RTV Connect

VELP – Een oude foto uit de oorlog. Wie is die jongen die naast opa staat? Sarah en Matthijs gaan op onderzoek uit en tijdens die speurtocht ontdekken zij steeds meer. Niet alleen over het vriendje van hun overgrootopa, maar ook de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen van de Slag om Arnhem.

Studio Rheden presenteert samen met RTV Connect ‘Erfenis van het verleden: Arnhem in oorlogstijd‘ waarin ook beelden van Velp voorbij komen.

Dit is een educatieve serie met medewerking van lokale historicus Robert Voskuil en Airborne Museum directeur Ronnie Weijers.

Dinsdag 17 september 2024 is het 80 jaar geleden dat Operatie Market Garden begon om Nederland te bevrijden. De operatie mislukte deels. De brug in Arnhem was letterlijk een brug te ver. Inwoners van de gemeente Arnhem en omgeving moesten evacueren en het duurde nog maanden voordat Nederland bevrijd werd.

De operatie had grote impact op onze regio. De verhalen over deze gebeurtenis werden doorgegeven aan de volgende generatie. Nu er steeds minder ooggetuigen over zijn, wil ook Studio Rheden deze belangrijke gebeurtenis in leven houden. Want dit verhaal mag niet vergeten worden.

Vandaar deze achtdelige serie voor jongeren over de Tweede Wereldoorlog. Elke maand wordt een nieuwe aflevering uitgezonden, tot april 2025. De serie zal zowel op televisie als op YouTube te zien zijn.

De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 17 september. Het tv-programma ‘Erfenis van het verleden: Arnhem in oorlogstijd‘ is vanaf 18.00 uur elk uur te zien op Studio Rheden TV tot morgenochtend 05.00 uur op het hele uur.

Studio Rheden TV is via alle providers te ontvangen. Kijk hier voor de frequenties.

Update

Bekijk hieronder deel 1 van de serie ‘Erfenis van het verleden: Arnhem in oorlogstijd‘.