Dickens Festival stopt door tegenwerking en tekort aan vrijwilligers

Dickens Festival doneert drie cheques voor lokale initiatieven Foto: Margrot van der Horst
Dickens Festival doneert drie cheques voor lokale initiatieven Foto: Margrot van der Horst

VELP – De stichting Dickens Festival Velp heeft besloten zichzelf op te heffen. Reden hiervoor is een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers. Ook kwamen er geen nieuwe vrijwilligers bij. Daarnaast waren er regelmatig problemen met de ondernemersvereniging BIZ.

Volgens één van de vrijwilligers kreeg de stichting veel tegenwerking vanuit de ondernemersvereniging van Velp “Wat we ook probeerden, de BIZ deed net alsof zij alles organiseerde. Overleg was ver te zoeken,” aldus een vrijwilliger van de stichting.

Laatste festivals en opheffing

Tussen 2015 en 2019 werd het Dickens Festival vijf keer georganiseerd in de Emmastraat in Velp. En in augustus 2022 vond ook nog een Anton Pieck Festival plaats. De festivals waren een initiatief van diverse ondernemers uit de Emmastraat.

Afgelopen zaterdag werd de stichting officieel opgeheven tijdens een bijeenkomst in het Lorentzhuis in Velp. Dit ter afsluiting van alle festivals in Velp.

Cheques voor lokale initiatieven

Tijdens de opheffing werden drie waarde cheques van elk 1000 euro uitgereikt aan lokale buurtinitiatieven. Stichting Buurthuis de Poort, Stichting Inloophuis Velp-Zuid en Het buurtkastje Velp-Zuid ontvingen de cheques als blijk van waardering voor hun inzet.

Winterse sfeer in Velp

Het Dickens Festival was een evenement dat elk jaar in de winter in de Oranjestraat van Velp werd georganiseerd. Bezoekers konden genieten van een nostalgische dorpsmarkt met kramen vol lekkernijen en echte ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens. Ook was er van alles te beleven op het gebied van straattheater, zang en muziek.