Politie stopt gewapende man met hakbijl door taser in te zetten

Politie zet taser in: Man met hakbijl verzet zich na ongeval Foto: Roland Heitink / Persbureau Heitink
Politie zet taser in: Man met hakbijl verzet zich na ongeval Foto: Roland Heitink / Persbureau Heitink

LAAG-SOEREN – Vrijdagavond heeft de politie op de Harderwijkerweg bij Laag-Soeren een automobilist met een hakbijl onder controle moeten brengen. Agenten gebruikten een taser om de situatie te beheersen.

Rond 21:45 uur reed de man van Laag-Soeren naar Dieren. Getuigen meldden dat de automobilist slingerde en uiteindelijk met zijn auto in de bosjes belandde. Hij probeerde zijn voertuig eruit te krijgen, maar zonder succes. De politie werd gewaarschuwd die snel ter plaatse was.

Spannend moment met hakbijl

Terwijl hulpdiensten de man onderzochten, haalde de automobilist plotseling een hakbijl uit zijn auto. De agenten trokken hun taser en gaven de man meerdere waarschuwingen om de bijl neer te leggen. Hoewel hij in eerste instantie gehoor gaf, pakte hij de bijl later opnieuw op. Een agent wist hem daarna naar de grond te brengen.

Verzet bij aanhouding

Bij de poging om de man in de politieauto te zetten, verzette de man zich opnieuw. Meerdere agenten waren nodig om hem onder controle te krijgen. Vervolgens werd hij met spoed overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem.

Onderzoek naar invloed

Of de man onder invloed was van alcohol of drugs wordt nog onderzocht. De politie zet het onderzoek naar het incident voort.

Politie zet taser in: Man met hakbijl verzet zich na ongeval – Foto: Roland Heitink / Persbureau Heitink