Bijna 70.000 euro opgehaald in Rozendaal tijdens eerste Reuma Light Walk

Reuma Light Walk Foto: Marco Geijtenbeek - Reuma Nederland
Reuma Light Walk Foto: Marco Geijtenbeek - Reuma Nederland

ROZENDAAL – De eerste editie van de Reuma Light Walk in Rozendaal heeft zaterdagavond bijna 70.000 euro opgebracht. In totaal doneerden 3730 mensen. De teller staat momenteel op 69.658 euro.

Zo’n 750 deelnemers wandelden door het sfeervol verlichte park rond Kasteel Rosendael om aandacht te vragen voor reuma. De actie, georganiseerd door ReumaNederland, vond plaats op WereldReumaDag.

Rolstoeltoegankelijk

Deelnemers konden kiezen uit routes van 3, 6 en 12 kilometer. De 3 kilometer walk was volledig rolstoeltoegankelijk, zodat ook mensen met een fysieke beperking mee konden doen. Bij zonsondergang was iedereen gefinisht, omdat na die tijd niemand meer in het bos mag zijn. De start en finish van de wandeling waren bij het historische Kasteel Rosendael.

De paden in het park waren speciaal voor de gelegenheid sprookjesachtig verlicht, om mensen met reuma letterlijk in het licht te zetten. De opbrengst gaat naar onderzoek naar betere behandelingen voor reuma, een ziekte waar in Nederland 2,3 miljoen mensen aan lijden. Reuma is vaak onzichtbaar, maar heeft een grote impact op het dagelijks leven. De wandeltocht is al voorbij, maar doneren is nog steeds mogelijk.

Anita Witzier

Televisiepresentatrice Anita Witzier, ambassadeur van ReumaNederland, liep ook mee. Ze noemde de wandeling door het verlichte bos een bijna magische ervaring, maar benadrukte ook hoe belangrijk het is om meer bewustwording te creëren voor de dagelijkse uitdagingen van mensen met reuma.

Park Rosendael

Het 18e-eeuwse Kasteel Rosendael heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed van Rozendaal. Het kasteel is omringd door een prachtig park, waarin zich onder andere de beroemde ‘Bedriegertjes’ bevinden, een waterspel dat bezoekers verrast door onverwacht water te spuiten met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen.

Reuma Light Walk – Foto: Marco Geijtenbeek – Reuma Nederland