Handhaving Rheden scherpt controles op afval en parkeren aan

Grof afval in Rheden gedumpt Foto: Studio Rheden
Grof afval in Rheden gedumpt Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Inwoners van de gemeente Rheden klagen al jaren dat ze Team Toezicht en Handhaving nooit zien. Daar komt nu mogelijk verandering in. De gemeente wil namelijk strenger gaan controleren op illegale afvaldumping en fout parkeren.

De gemeente Rheden heeft negen handhavers in dienst. Zij zijn verantwoordelijk voor Rozendaal, Doesburg en Rheden. Volgens de gemeente Rheden klagen veel mensen over overlast door afval en fout parkeren.

Team Toezicht en Handhaving van de gemeente Rheden gaat daarom strenger controleren en toezien op de naleving van de regels volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Bij overtredingen worden boetes uitgeschreven.

Afval

Rheden: “Steeds vaker wordt grof huishoudelijk afval zoals stoelen, matrassen, witgoed en bouwafval naast containers of in de openbare ruimte neergezet. Ook zwerfafval is een groeiend probleem. Om dit tegen te gaan, gaat Team Toezicht en Handhaving vaker (in burger) posten.

Wie afval dumpt, betaalt tussen de 75 en 250 euro per overtreding om het afval te laten verwijderen.

Parkeerschijf

Handhaving gaat ook in het centrum van Velp en in Dieren controleren op fout parkeren en het onjuist gebruik van de parkeerschijf. “Als dat nodig is, wordt hier ook gehandhaafd”, aldus de gemeente Rheden.