Streeknieuws

Stoomtreinenfestival! Ga met de stoomtrein over de Veluwe

Foto: archief Martin de Jongh

BEEKBERGEN – Op de Veluwe wordt dit weekend het grootste stoomtreinenfestival van Nederland gehouden. De treinen rijden van Apeldoorn en Beekbergen via Eerbeek naar Dieren.

Onder de naam Terug naar Toen zijn op beide dagen een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven te zien. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reportage Omroep Gelderland

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn.

Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er  gerestaureerde vrachtauto’s te zien.

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. Kijk voor de dienstregeling op www.stoomtrein.org.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten