Agent over dodelijk ongeluk A12: ‘Verkeer al filmend langs de ravage’

Foto: Twitter @WIS_Dries

ARNHEM – Een agent die vrijdag ter plaatse was bij het dodelijk verkeersongeval bij knooppunt Grijsoord heeft zich verbaasd over automobilisten die met hun mobieltje in de hand aan het filmen waren. 

Een vrachtwagen schoot vrijdag door de middenberm en botste op de andere weghelft op een auto. De 78-jarige automobilist kwam om het leven, zijn vrouw raakte licht gewond. Ook de vrachtwagenchauffeur had lichte verwondingen. Na het ongeval ontstond er een verkeersinfarct in en rond Arnhem.

Een agent, die als eerste bij het ongeval was, vertelt op Facebook dat omstanders eerste hulp aanboden. ‘Een omstander hield een stuk karton voor de auto van het slachtoffer. Hij deed dat omdat verkeer al filmend langs de ravage reed! Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden!’

‘Toen ik de begeleiding van het verkeer overnam, zag ik dat veel bestuurders met hun mobiel aan het filmen waren. Die mensen beseffen niet dat wij familie van het overleden slachtoffer nog persoonlijk in kennis moeten stellen. Naast dat het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden verboden is, circuleren er al beelden van het ongeluk op social media, nog voordat wij de familie hebben bereikt…’, beschrijft de agent op Facebook.