Streeknieuws

Gepeste Wiam uit Rheden in Ridderzaal: ‘We zijn allemaal hetzelfde waard’

Wiam Abdelnour uit Rheden. Foto: Unicef

DEN HAAG – De 16-jarige Wiam Abdelnour uit Rheden stond vrijdag in de Ridderzaal. Als Koningin van de Jeugd mocht zij op Kleine Prinsjesdag kamerleden en bewindslieden toespreken. Er zaten zo’n 300 mensen in de zaal.

Wiam Abdelnour was begin april de beste spreker op het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi en werd gekozen als Koningin van de Jeugd. Net als koning Willem-Alexander, komende dinsdag, mocht Wiam vrijdag de Ridderzaal toespreken.

Wiam Abdelnour uit Rheden op het Binnenhof. Foto: Unicef

Wiam Abdelnour uit Rheden op het Binnenhof. Foto: Unicef

De troonrede van Niam stond onder meer in het teken van discriminatie. Op school werd zij veel gepest en daarom had ze zich bij haar benoeming voorgenomen om zich uit te spreken tegen racisme.

‘Behandel anderen hoe jij zelf ook behandeld zou willen worden’

‘Luister naar verschillende standpunten, maar vergeet niet waar je zelf staat, laat je niet ompraten als je weet wat je wilt. En het allerbelangrijkste? Behandel anderen hoe jij zelf ook behandeld zou willen worden, hoe verschillend we ook zijn- we zijn allemaal hetzelfde waard’, vertelde zij in haar troonrede.

Wiam Abdelnour uit Rheden met staatssecretaris Martin van Rijn. Foto: Unicef

Wiam Abdelnour uit Rheden met staatssecretaris Martin van Rijn. Foto: Unicef

Staatssecretaris Martin van Rijn was onder de indruk van Wiam. ‘Ik zal uw troonrede nogmaals goed lezen en meenemen naar de ministerraad’, zei hij tegen Wiam. ‘Heel graag maak ik een afspraak om tijdens uw regeringsperiode verder te praten. Wij maken wetten over kinderen, maar we willen ook met kinderen praten. Dat moet beter, en daarom ben ik blij met deze voortreffelijke troonrede.’

Lees hier (pdf) de hele troonrede van Wiam.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten