Auto’s N348 in Dieren acht maanden over tijdelijke weg

N348 bij Dieren. Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het doorgaand verkeer op de N348 ter hoogte van het station in Dieren gaat vanaf zaterdag 24 september 12.00 uur  over een tijdelijke weg.

Zo maakt de provincie Gelderland ruimte op de Burgemeester de Bruinstraat, tussen de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg, voor het graven en bouwen van de open tunnelbak.

Op het weggedeelte worden automobilisten met een flauwe bocht om de werkzaamheden heen geleid. Deze tijdelijke verkeerssituatie duurt ongeveer acht maanden en volgt op de verplaatsing van het busstation.

De tijdelijke slinger wordt ingericht met twee rijstroken: één richting Zutphen en één richting Arnhem.

Het verkeer komende uit Arnhem wordt al zo’n 100 meter voor het kruispunt Harderwijkerweg teruggebracht naar één rijstrook.

De ligging en werking van het tijdelijke busstation en de bushalte blijven ongewijzigd. Wel zullen de aanrijdroutes van de bussen nog iets veranderen.

De komende weken worden gebruikt om de huidige verhardingen en boomwortels te verwijderen, (bodem)onderzoek uit te voeren en de zogenaamde CSM-wand te plaatsen die zal fungeren als hulpwand.

De verwachting is dat er medio november begonnen wordt met het daadwerkelijk graven van de tunnelbak.

Om de nieuwe tijdelijke weg aan te sluiten op de huidige situatie wordt er vanaf vrijdag 23 september 19.00 uur tot zaterdag 24 september 12.00 uur gewerkt op het wegvak tussen de kruispunten Harderwijkerweg en Wilhelminaweg.

De provincie brengt tijdelijke markeringen en barriers aan, plaatsen tijdelijke verkeerslichten en testen het nieuwe, tijdelijke verkeersregelsysteem.

Bij het omzetten van de verkeerssituatie worden automobilisten op verschillende manieren door het werkvak geleid. Een aparte omleiding is niet nodig.

Wel neemt de provincie tijdelijk de verkeerslichten buiten gebruik en zal het verkeer door verkeersregelaars begeleid worden.

In de periode daarna wordt nauwlettend in de gaten gehouden of en waar er aanpassingen nodig zijn om de veiligheid en doorstroming te garanderen.