Julia (10) uit Ellecom zingt lied over duurzaamheid

Julia uit Ellecom in de studio. Foto: Sarah Monkau

ELLECOM – Julia uit Ellecom is pas tien jaar oud en heeft een nummer ingezongen voor de ‘Schooldag van de duurzaamheid’ die op 10 oktober in de gemeente Rheden wordt gehouden. Het nummer is sinds maandag te zien op de site www.schooldagvanduurzaamheid.nl.

https://youtu.be/H-YDaqxWHMQ

Het nummer ‘Iedereen kan wat doen’ is onder meer een initiatief van Sarah Monkau. ‘Ik wilde het vooral een beetje luchtig houden, dus niet teveel moeilijke woorden maar dat het voor kinderen te begrijpen is waarom het belangrijk is dat we een beetje zuinig zijn op onze aarde. Als er één doelgroep is waarvoor dat belangrijk is dan is het natuurlijk voor kinderen’, vertelt Monkau tegen Omroep Gelderland.

Zestien basisscholen en tientallen lokale bedrijven in de gemeente Rheden hebben hun medewerking aan de ‘Schooldag van de duurzaamheid’ toegezegd. Op deze dag vinden zowel binnen als buiten allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het thema duurzaamheid.

Kijk hieronder naar de reportage van onze mediapartner Omroep Gelderland.