Streeknieuws

Zijn de dijken langs Rijn en IJssel voorbereid op hoogwater?

Foto: archief Studio Rheden

VELP – De dijken langs de Rijn en IJssel zijn goed voorbereid op hoogwater deze winter. Dat zegt het waterschap Rijn en IJssel. De afgelopen weken werden alle dijken langs de twee rivieren gecontroleerd.

De dijken zijn volgens het waterschap goed onderhouden en voldoen aan alle eisen. Dijken hebben het in de winter extra te verduren, door de kou en hoogwater.

Daarom is het volgens het waterschap belangrijk om schades voor de winter aangepakt te hebben. Mollen, honden of andere dieren, of bijvoorbeeld diepe bandensporen in de berm kunnen schade aan de dijken veroorzaken.  De afgelopen weken zijn dit soort problemen aangepakt.

Het waterschap heeft alle dijken en de kades geïnspecteerd tussen Arnhem en Rheden, tussen Spijk en Doetinchem, tussen Doetinchem en Zutphen en tussen Zutphen en Deventer.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten