Nieuwe stichting moet toerisme in Rheden een impuls geven

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Het toerisme in de gemeente Rheden moet een flinke impuls krijgen. Daar moet de nieuwe Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom voor gaan zorgen. De stichting is donderdag officieel begonnen.

In het bos bij Rheden werd donderdag symbolisch door alle partijen een handtekening op een speciaal Veluwezoomkleed gezet.

In de stichting zitten het Toeristisch Platform Zuidoost Veluwezoom, de ondernemersverenigingen van de dorpen, Horeca Nederland afdeling Rheden, Vereniging Natuurmonumenten, gemeente Rheden en de regionale marketingorganisatie RBT-KAN.

‘Door samen op te trekken, kan er nog méér gerealiseerd worden op toeristisch en recreatief gebied’, zegt wethouder Nicole Olland. Er komt bijvoorbeeld een coördinator die moet zorgen voor een betere spreiding van bezoekers, een actuele agenda en het opleiden van Veluwezoomambassadeurs.