Capella Phos Hilaron komt naar de Dorpskerk in Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Op zondagmiddag 29 januari zal vocaal ensemble Capella Phos Hilaron uit Huissen het eerste zondagmiddagconcert van 2017 in de Dorpskerk in Rheden verzorgen. Capella Phos Hilaron is naast de Kloostercantorij een vast huisensemble van het Dominicanenklooster Huissen.

Er wordt muziek gezongen uit de Slavisch-Byzantijnse, de Latijnse en de Anglicaanse traditie. Het repertoire bevat tevens muziek van de Franse dominicaan André Gouzes; deze hedendaagse componist laat zich sterk beïnvloeden door zowel de Byzantijnse meerstemmige muziek als ook het Gregoriaans.

Dirigent Theo Menting is naast regisseur van een theatergroep als theoloog, kerkmusicus, dirigent en cantor verbonden aan het Dominicanenklooster Huissen.

Meer informatie over dit concert en het ensemble vindt u op www.groepx.nl.
De toegang is vrij. Het concert begint om 15.30 uur. Er wordt wel een collecte gehouden.