José Schutten tot 37e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw geslagen

Foto: Wil van Zummeren

RHEDEN – De 37e Ridder in de Orde van de Rhedense leeuw is José Schutten-Raaijmakers geworden. Zij kreeg zaterdag door Kees Staats de ridderslag bij de Rhedense leeuw.

Zij werd thuis opgehaald in een mooie auto, voorafgegaan door de March- & Showband Rheden gevolg door het Prinsenpaar met hun Pages, De Madeliefjes, en alle Steekdragers van de vereniging. Onder grote publieke belangstelling voerde Joop Teunissen als voorzitter van de Riddercommissie het woord.

Foto: Wil van Zummeren

In een mooie toespraak noemde hij de grote en uitzonderlijke verdiensten van de nieuwe Ridder voor de Rhedense gemeenschap en roemde haar kwaliteiten om dienstbaar te zijn waar nodig. Ze heeft zich gedurende lange tijd verdienstelijk gemaakt voor o.a. Korfbalvereniging Rheko, de Mauritiusschool en het Rhedens Fanfare Corps.

In een kort dankwoord van José dankte ze de aanwezigen en in het bijzonder Carnavalsvereniging “De Heiknüüters” voor deze eervolle onderscheiding.

Foto: Wil van Zummeren

Daarna was er in Feestburcht “Ons Huis” gelegenheid de Ridder en haar man te feliciteren waar velen gebruik van hebben gemaakt en tijdens deze gelegenheid werd ze nog verrast met een serenade van het Rhedens Fanfare Corps.