Burgemeester over vernielingen station Dieren: ‘Schandalig dat het gebeurt’

Foto: Facebook politie Dieren

DIEREN – ‘Het is schandalig dat het gebeurt’, dat zegt burgemeester Petra van Wingerden over de vernielingen die eind januari werden gepleegd op het station in Dieren. Er werden tientallen fietsen omgegooid en vernield.

Volgens de burgemeester is het de politie nog niet gelukt om iemand aan te houden voor de vernielingen. ‘Dat is ook meteen het probleem. Het moment waarop het gebeurde zijn er niet zoveel mensen op straat. Camera’s hangen er niet’, zegt ze.

Ook een oproep van de politie op Facebook met een oproep voor getuigen leverde niets op. Er is tot nu toe één aangifte binnen. De politie neemt het station de komende tijd extra mee in de surveillance.

De burgemeester gaat ook in overleg met spoorbeheerder ProRail, de eigenaar van de fietsenstalling bij het station. Eerder gaf ProRail al aan niets te zien in cameratoezicht, maar de burgemeester gaat dat in het nieuwe overleg opnieuw onder de aandacht brengen.

Fietsen bij station in Dieren vernield: ‘Echt een kansloze actie’