Streeknieuws

Oplossing verdwijnen buslijn 29 in Rheden laat op zich wachten

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het gaat langer duren voor er een oplossing is voor het opheffen van buslijn 29 in Rheden. Dat zegt wethouder Ronald Haverkamp. Vervoerder Breng heeft twee haalbare alternatieven, maar wacht nog op toestemming van de provincie.

Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling werd buslijn 29 op zaterdag geschrapt. Volgens Haverkamp maakte er maar vijftien mensen op een zaterdag gebruik van de buslijn en dat is voor vervoerder Breng onrendabel. Daarom werd de buslijn niet meer in de nieuwe dienstregeling opgenomen.

In het dorp Rheden was ophef ontstaan over het verdwijnen van de buslijn op zaterdag. Er werd onder meer een handtekeningenactie gehouden.

Haverkamp was daarom in gesprek gegaan met Breng. De vervoerder heeft na het gesprek twee haalbare alternatieven gevonden. Alleen de provincie moet nog toestemming geven en daar wacht Haverkamp nog op.

De wethouder had eigenlijk vrijdag al de uitslag verwacht, maar dit gaat volgens hem toch langer duren. Het is nog niet bekend wanneer er wel duidelijkheid van de provincie komt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten