Streeknieuws

Noodweg voor melkboer in Velp mag 30 maanden blijven liggen

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

VELP – De noodweg om het bedrijf van melkboer Dick Nieuwenhuis in Velp te bereiken mag daar maximaal dertig maanden blijven liggen. Dat staat in de vergunning die de gemeente Rheden heeft afgegeven.

Het melkveebedrijf aan de Zutphensestraatweg kon in december een noodweg aanleggen over het landgoed Biljoen, nadat Campina dreigde geen melk meer op te halen.

De enige weg naar het melkveebedrijf ging namelijk over een onbewaakte spoorwegovergang en dat vinden de vrachtwagenchauffeurs van Campina te gevaarlijk. Uiteindelijk werd er oplossing gevonden door een noodweg aan te leggen.

Van de gemeente mag de noodweg er dertig maanden blijven liggen en daarna moet de situatie weer in de oude staat worden teruggebracht.  In juni 2019 loopt de vergunning af.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten