Streeknieuws

Fors verlies PvdA in Rheden en VVD de grootste, de uitslagen op een rij

Burgemeester Petra van Wingerden kijkt mee met tellen tijdens de verkiezingen. Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DE STEEG – De VVD blijft de grootste partij in de gemeente Rheden. De partij verloor in de gemeente stemmen, maar desondanks blijft de partij bovenaan staan. Dat blijkt uit de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen.

De PvdA is de grote verliezer. De partij moest fors inleveren. D66 steeg fors en is de tweede partij in Rheden, gevolgd door de PVV.  CDA en GroenLinks deden ook goede zaken. De SP en ChristenUnie stegen iets.

Van de nieuwkomers kregen DENK en Forum voor de Democratie de meeste stemmen.

Vertrekkend burgemeester Petra van Wingerden was woensdagavond op het gemeentehuis in De Steeg om te kijken naar het tellen van de stemmen.

Klik op de balk voor het percentage van de stemmen van een partij.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten