DE STEEG – De VVD blijft de grootste partij in de gemeente Rheden. De partij verloor in de gemeente stemmen, maar desondanks blijft de partij bovenaan staan. Dat blijkt uit de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen.

De PvdA is de grote verliezer. De partij moest fors inleveren. D66 steeg fors en is de tweede partij in Rheden, gevolgd door de PVV.  CDA en GroenLinks deden ook goede zaken. De SP en ChristenUnie stegen iets.

Van de nieuwkomers kregen DENK en Forum voor de Democratie de meeste stemmen.

Vertrekkend burgemeester Petra van Wingerden was woensdagavond op het gemeentehuis in De Steeg om te kijken naar het tellen van de stemmen.

Klik op de balk voor het percentage van de stemmen van een partij.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken