Streeknieuws

Eigenaar Gazelle wil Batavus en Sparta overnemen

Foto: Gazelle Dieren

DIEREN – De eigenaar van fietsfabrikant Gazelle in Dieren wil Batavus en Sparta overnemen. Daarmee moet de grootste fietsfabrikant ter wereld ontstaan.

Gazelle is in handen van autobedrijf Pon. Dit bedrijf heeft een bod gedaan op Accel Groep, de eigenaar van Batavus en Sparta.

Gazelle zit al sinds 1982 in Dieren. Tijdens het 100-jarig bestaan van Gazelle in 1992 kreeg de fietsfabrikant het predikaat Koninklijk. Van drie verkochte fietsen in 1892 is Gazelle uitgegroeid tot het grootste fietsenmerk van Nederland met een productie van 275.000 fietsen per jaar.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten