Streeknieuws

De bevrijding van Rheden 72 jaar geleden

Foto: Pixabay

RHEDEN – Het is zondag precies 72 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Op twee plekken werden donderdag al herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Dat gebeurde op begraafplaats Heiderust in Rheden en in het Carolinapark in Dieren.

Bij het oorlogsmonument op Heiderust droegen leerlingen van enkele basisscholen een gedicht voor. Verder hield burgemeester Petra van Wingerden een toespraak en er werden kransen gelegd gevolgd door een defilé. Kinderen en veteranen hadden na de herdenking een ontmoeting met elkaar.

Ook in Dieren leverden kinderen van diverse basisscholen een bijdrage aan de herdenking. Kinderen droegen eigen gedichten en verhalen voor. Ook hier hield de burgemeester een toespraak en werden er kransen gelegd.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten