Vier mannen aangehouden na achtervolging in Velp en Arnhem

Foto: Facebook politie Montferland

VELP – De politie heeft na een wilde achtervolging vier mannen in een auto aangehouden. De achtervolging begon in Velp en eindigde in Arnhem.

In de nacht van maandag op dinsdag werd op de snelweg A18 bij Didam een auto gezien die ‘veelvuldig’ in de politiesystemen voorkwam. De wagen werd uiteindelijk weer in Velp gezien. Toen er een stopteken werd gegeven ging de wagen er snel vandoor.

Tijdens deze achtervolging werden snelheden van 180 per uur gehaald op plekken waar 80 km per uur gereden mag worden. Uiteindelijk is de auto in Arnhem tot stoppen gedwongen.

In de wagen lagen volgens de politie inbrekerswerktuigen, zoals schroevendraaiers, handschoenen en bivakmutsen. De vier mannen werden aangehouden. De bestuurder had geen geldig rijbewijs en één van de mannen zou de agenten beledigd hebben.