Streeknieuws

Johan van den Berg erelid van de Isseltaler Musikanten uit Rheden

Johan van den Berg. Foto: Isseltaler Musikanten

RHEDEN – De Isseltaler Musikanten uit Rheden bestaan 40 jaar en daarom kreeg oprichter, tevens oud-dirigent en nog steeds actief muzikant, de 71-jarige Rhedenaar Johan van den Berg het erelidmaatschap van de vereniging toegekend.

In 1977 heeft Johan van den Berg het orkest samengesteld uit muzikanten uit van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. De leden kwamen met name uit Rheden en Velp. De thuishaven van het orkest is nog steeds de gemeente Rheden.

Naast het feit dat trompettist Van den Berg het orkest heeft opgericht heeft hij ook van 1984 tot 1990 de muzikale leiding van het orkest gehad. Met Johan als dirigent maakte het orkest furore op diverse landelijke kampioenschappen en behaalde men twee keer de titel Gelders Kampioen.

Johan van den Berg werd als dirigent opgevolgd door de Ernst Mosch-musicus Herman Engelbertinck en ging zelf weer als trompettist in het orkest zitten. Vandaag de dag speelt de 71-jarige Johan van den Berg nog steeds een prominente rol binnen de vereniging.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten