Na Rheden krijgt ook Dieren een natuurbegraafplaats

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De begraafplaats aan de Imboslaan in Dieren wordt uitgebreid met een natuurbegraafplaats. Het wordt de tweede natuurbegraafplaats in de gemeente Rheden. Sinds juni 2015 is natuurbegraven al mogelijk op Heiderust in Rheden.

Natuurbegraven wordt steeds populairder naast cremeren en begraven. Volgens de gemeente Rheden is er op Heiderust inmiddels een redelijke belangstelling.

In Dieren moet er naast de huidige begraafplaats een plek van 7.000 m2 als natuurbegraafplaats ingericht worden met daaromheen een hek van twee meter hoog.

De 230 omwonenden van de begraafplaats in Dieren zijn door de gemeente op de hoogte gebracht. De gemeente Rheden moet het bestemmingsplan nog wijzigen om de natuurbegraafplaats in Dieren mogelijk te maken.