Burgemeester opent 50e Schaapscheerdersfeest in Rheden

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden-Boers opent zaterdag om circa 9.25 uur officieel het Schaapscheerdersfeest in de Groenestraat in Rheden. Ook wethouder Constans Pos zal hierbij aanwezig zijn.

Het is maar liefst voor de 50e keer dat dit schaapscheerdersfeest in Rheden plaats vindt en voor de 15e keer dat de organisatie in handen is van de stichting Brebo.

De schapen komen vanuit de schaapskooi op de Posbank met de herders naar beneden en worden begeleid door de March & Showband Rheden. Het Rhedens Fanfarekorps wacht de schapen op bij het Wapen van Rheden aan de Groenestraat 58.

Na een openingswoord van de stichting BreBo en burgemeester Petra van Wingerden-Boers, overhandigt de burgemeester de schaar aan de herders.