Valpartijen tijdens toertocht, meerdere wielrenners gewond

Foto: Timo Bouman / Persbureau Heitink

ROZENDAAL – Tijdens de toertocht Jan Janssen Classic raakten zaterdag tijdens diverse valpartijen meerdere wielrenners gewond. Er werden traumahelikopters en ambulances ingezet om de gewonden te helpen.

Op de Posbank viel een wielrenster hard op de grond. Ook bij Beekbergen ging een wielrenner flink onderuit. In beide gevallen werd een traumahelikopter ingezet om eerste hulp te verlenen. Beide gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de verzorgingspost bij Bronbeek in Arnhem kwamen ook wielrenners binnen met schaafwonden. Ook zij waren gevallen en moesten worden geholpen door de EHBO van de organisatie.

Wielrenners die meededen vertelden dat het op sommige punten verraderlijk glad was. Na de droogte van de afgelopen tijd begon het zaterdag voor het eerst weer te regenen. Mogelijk werden daardoor de wegen glad.

De Jan Janssen Classic is een toertocht met de start en finish in Wageningen. De tocht gaat onder meer over de Posbank, De Hoge Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.