Gemeente zet kap 46 bomen in Velp door, protest van tafel geveegd

Foto: Studio Rheden

VELP – De gemeente Rheden zet de kap van 46 bomen in Velp door. Een bewoner van de Daalhuizerweg protesteerde tegen de kap, maar de gemeente Rheden heeft zijn bezwaren van tafel geveegd.

De gemeente Rheden wil tientallen bomen langs de Daalhuizerweg, Arnhemsestraatweg en Nordlaan kappen. Volgens de gemeente is dit nodig voor de aanleg van een nieuw riool en de aanleg van een rotonde op het kruispunt waar de drie straten op uitkomen.

Met de nieuwe rotonde hoopt de gemeente op een betere doorstroming van het verkeer en daarnaast moet volgens de gemeente de veiligheid beter worden.

Een bewoner vindt dat het een bijzondere bomenlaan is en vreest bovendien voor de vogels en vleermuizen. Na een advies van de commissie bezwaarschriften van de gemeente heeft Rheden besloten de kap door te zetten.

De gemeente Rheden is verplicht om nieuwe bomen terug te planten en daarom wordt volgens de gemeente uiteindelijk de bomenlaan weer hersteld. Verder zegt de commissie dat de gemeente aan alle voorschriften heeft voldaan.

Wel doet de gemeente aan de bewoner de toezegging om voor het begin van de kap boom voor boom te controleren of er bijvoorbeeld nesten in de bomen zitten.

De bewoner heeft nog wel de mogelijkheid om naar de rechter te stappen.