Comité Hoezo Megastal? opgericht tegen een megastal voor koeien in Ellecom

Foto: Nieuwenburgt

ELLECOM – Tegen de komst van een te bouwen megastal in Ellecom is onlangs het comité Hoezo Megastal? opgericht  dat zich zal inzetten tegen de komst van deze stal voor melkkoeien.

In het najaar van 2016 heeft de SP al aandacht gevraagd voor dit plan en heeft bewoners geïnformeerd over de omvang van de te bouwen stal. Een groot deel van de bewoners gaf toen aan nog niets te weten over de komst van de megastal en zich wel grote zorgen te maken over de omvang van het plan.

Ondanks dat Middachten en de gemeente hun best hebben gedaan de inwoners te informeren blijven de bewoners grote moeite hebben met de te bouwen stal in het dorp.

Het comité heeft tijdens een bijeenkomst voor inwoners in Ellecom een petitie gelanceerd. Inwoners uit de gehele gemeente kunnen een handtekening zetten op een ansichtkaart, deze ansichtkaarten zullen in het najaar door het comité aan de gemeenteraad worden overhandigd.