Rheden ziet minder busritten in de avond niet zitten

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

VELP – De gemeente Rheden wil niet dat het aantal busritten in de avond in Velp omlaag gaat. Dat zegt wethouder Ronald Haverkamp.

Vervoerder Breng wil na 21.00 uur op onder meer lijn 1 minder bussen laten rijden. Breng denkt dat onder meer Breng Flex, waarmee via een app vervoer geregeld kan worden, een goed alternatief is.

‘Wij zijn wel voorstander van de verandering van vaste lijnen naar flexibelere lijnen. Breng Flex is daar een mooi voorbeeld van. Alleen er moeten bij het schrappen van lijnen of tijden aanpassen wel goede alternatieven zijn. Wij vinden deze stap, zoals Breng die voorstelt, een stap te ver en te vroeg komen’, zegt Haverkamp.

Volgens Haverkamp is niet de gemeente, maar de provincie verantwoordelijk voor de dienstregeling van de bussen. Rheden heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen. De provincie neemt binnenkort een besluit over de nieuwe dienstregeling.