Streeknieuws

Wolf op de Veluwe gezien

Foto: provincie Gelderland

RHEDEN – Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat.

Donderdag heeft de provincie terreinbeheerders geïnformeerd en gevraagd naar waarnemingen die bevestigen dat het om een wolf gaat. Bijvoorbeeld in de vorm van sporen, uitwerpselen en beelden op camera’s.

De provincie maakte niet bekend waar precies de wolf is gezien. Het is dus onduidelijk of de wolf binnen de gemeentegrenzen van Rheden en Rozendaal is gezien.

De kans om een wolf tegen te komen is klein. De provincie adviseert afstand te houden, honden aan de lijn te houden en de wolf met rust te laten.

Over de grens in Duisland leven verschillende wolvenroedels. Wolven zijn Europees beschermde dieren. De wolf is een roofdier die zich voornamelijk voedt met wilde hoefdieren maar kan zich ook voeden met vee, en dan vooral schapen en geiten.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten