Toch weer grote kerstboom op het Dorpsplein in Rheden

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Er komt dit jaar toch weer een grote kerstboom bij de pomp op het Dorpsplein in Rheden. Rheden voor Oranje heeft een sponsor gevonden die de kosten wil betalen.

Vorig jaar stond er voor het eerst sinds jaren geen kerstboom op het plein, omdat Stichting Rheden Promotie geen geld had en haar activiteiten staakte.  Daarom heeft voor dit jaar Rheden voor Oranje de taak op zich genomen om een kerstboom te plaatsen.

In het verleden werd de boom geplaatst door Stichting BreBo en werd toen bijna elk jaar wel vernield. In 2013 nam Stichting Rheden Promotie de verantwoordelijkheid van het plaatsen van de boom over en plaatste er een bewakingscamera bij. Toen hielden de vernielingen op.

Rheden voor Oranje heeft voor volgend jaar plannen om de kerstactiviteiten op het plein uit breiden met bijvoorbeeld een schaatsbaan en een markt. De vereniging onderzoekt of dit haalbaar is.