Rhedense Kanjer voor jeugdbrandweer in Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de brandweer in de gemeente Rheden kregen de leden van de jeugdbrandweerploeg een Rhedense Kanjer uit handen van burgemeester Petra van Wingerden. Voordat de avond begon werd de burgemeester op bijzondere wijze onthaald op gemeentehuis in De Steeg, omdat zij eind dit jaar afscheid neemt.

Begin oktober pakte de club met brandweermannen van tussen de 16 en 18 jaar de eerste prijs bij de landelijke brandweerwedstrijden. De Rhedense Kanjer is een onderscheiding voor jongeren die een opmerkelijke prestatie leveren voor de samenleving.  De Rhedense Kanjer bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde.

Er werden zeven kanjers uitgedeeld aan onder andere: Simon Rijnbende uit Rheden, Shauna de Graaf uit Elllecom, Sietse Auée uit Dieren, Youri Tacke uit Dieren, Robin Ketels uit Dieren en Thomas Miggelenbrink uit Rheden

Brandweerjubilarissen

Ook  werden de volgende brandweerjubilarissen gehuldigd. Patrick Nijenhuis – 12,5 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Rheden, Michiel Schrijvers – 12,5 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Velp, Mitchel Roelofsen – 12,5 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Dieren, Damir Dzelalagic – 12,5 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Rheden, Peter Rusch – 20 jaar bevelvoerder in de rang van brandmeester post Dieren, Alex Berendsen – 20 jaar bevelvoerder in de rang van brandmeester post Rheden, Appie Cornelissen – 25 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Dieren, Marco Poelert – 25 jaar manschap in de rang van hoofdbrandwacht post Velp en Hans de Winkel – 30 jaar bevelvoerder in de rang van brandmeester post Dieren.

Afscheid

Ernst Jong (post Rheden) en Rick Diepenbroek (post Velp) en Etty Mittendorp (post Velp) namen deze avond afscheid van de brandweer.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh